ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


9/5/2014

DMSforLegal zorgt voor een goede nachtrust.

Marjan Hermkes - Managing Director Epona: Een goede internetverbinding is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als een goede nachtrust. Door internet zijn de beperkingen van tijd en afstand grotendeels weggevallen. Nog even mail checken voor het slapengaan. En onder het genot van de eerste kop koffie doen we dat ’s ochtends aan de ontbijttafel opnieuw. Dat heet flexibiliteit tegenwoordig. De grens tussen privé en zakelijk leven vervaagt steeds meer. Het nieuwe werken noemen we dat. Werken waar en wanneer je wilt met de meest geavanceerde technologie. Op het apparaat naar keuze natuurlijk.

Inmiddels is het nieuwe werken ook doorgedrongen tot de advocatuur. De laptop voor op kantoor en thuis aan het bureau. De tablet voor in de rechtszaal en thuis op de bank. En de smartphone voor onderweg en thuis op het nachtkastje. Nu de samenleving verandert, moet ook het werkmodel veranderen. Alles wat los en vast zit, wordt gedigitaliseerd. Zelfs de eerste digitaal ingediende zaak bij de ‘eKantonrechter’ was onlangs een feit. Opvallend is dat niet alleen de jonge generatie zoekt naar nieuwe manieren van werken. Het gemak van mobiel werken en mobiele applicaties wordt inmiddels breed gedragen binnen de advocatuur.

Volledig in lijn met deze veranderingen en nieuwe werkmethoden, kiezen steeds meer kantoren voor Epona DMSforLegal. Epona DMSforLegal is een functierijke documentmanagement oplossing, die het mogelijk maakt om binnen Microsoft SharePoint de gehele dossiervorming te digitaliseren, structureren en te organiseren. Met Epona DMSforLegal kunnen alle documenten, zoals e-mails, tekst- en mediabestanden centraal en beveiligd worden opgeslagen in de digitale evenknie van het papieren dossier. Dossiers die eenvoudig benaderbaar zijn via Microsoft Outlook, Word en Excel maar ook via Windows Verkenner en Adobe Acrobat. Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk. Ook efficiënt. Want het aanmaken van de digitale dossiers in Epona DMSforLegal gebeurt automatisch met behulp van een koppeling met de meest gebruikte financiële praktijkmanagement systemen waaronder NEXTMatters, Fortuna en CCLaw. En het opslaan van juridische documenten, die volgens uw huisstijl zijn gemaakt en voorzien zijn van correcte contactgegevens, is ook al net zo snel en eenvoudig door de volledige integratie met de huisstijl- en sjablonenapplicatie LegalWord en Epona’s CRM oplossing ContactManager.

In het licht van de nieuwe betekenis van “flexibiliteit”, is overal en altijd toegang tot de belangrijke dossiers een kritische succesfactor geworden bij digitale dossiervorming. Het ontwikkelen van een mobiele app voor DMSforLegal was voor Epona een logische stap. Voor de tablet en de smartphone; de rechtszaal en de ontbijttafel, zeg maar. Overal en altijd toegang tot uw dossiers en documenten, zodat u op het juiste moment klaar bent voor actie. En zolang dit niet midden in de nacht nodig is, kunt u de smartphone op het nachtkastje laten liggen en genieten van uw nachtrust.

DMSforLegal Mobile, speciaal ontwikkeld voor de juridische professional van deze tijd, is vanaf eind mei beschikbaar in de App store.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis