ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


2/3/2016

Writers block in de digitale wereld

Wilma van de Bildt - Accountmanager Trivium Software: U herkent vast het gevoel. Het moet af en er is een deadline. Onderwerpen genoeg, maar u wilt vernieuwend zijn. Zeggen wat nog niet gezegd is over een onderwerp waar iedereen het over heeft. En u zit er klaar voor. Pen in de aanslag, vingers op het toetsenbord... starend naar een wit oppervlak. En hoe u ook staart, het blijft wit. Geen letter in zicht, geen woord gevormd en zinnen zijn al helemaal ver te zoeken. In uw hoofd een wirwar aan ideeën die één voor één in de spreekwoordelijke prullenbak verdwijnen.

Klein lichtpuntje, als u niets vastlegt kan het ook niet ‘gelekt’ worden naar de buitenwereld. En u werkt in stilte dus niemand weet wat u denkt. Wel lekker veilig. Wellicht helpt het als u uzelf de vraag stelt wat u zou willen delen met de wereld om u heen. Eens kijken of dat helpt.

Ik zou u allemaal willen oproepen om onder de gevreesde steen vandaan te komen en te accepteren dat automatisering - en met name digitalisering - voor ons allemaal aan de orde van de dag is. Laat eventuele angst los. Digitaliseren is fantastisch. Zegt u nu zelf, heeft u ook wel eens gewenst nooit meer een ‘blauwe enveloppe’ te ontvangen? En jawel uw wens is vervult. Op uw verjaardag hoeft u niet meer alleen op de postbode te wachten om de verjaardagskaarten van familie en vrienden te ontvangen. Nu feliciteren ook uw Facebook- en LinkedIn contacten u de hele dag via social media. En ik durf te beweren dat dat er samen flink wat meer zullen zijn. Toch mooi, die digitalisering!

Niet geheel zonder horten en stoten, maar wel zonder tussenkomst van papier en pen, is deze blog toch tot stand gekomen. Mijn boodschap aan u; ga vooral genieten van de digitale wereld. Er zijn zoveel mooie momenten te vinden.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis