ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


6/8/2018

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Bij de Lexxyn Groep zie ik als Operationeel Manager iedere minuut van de dag waar samenwerking toe leidt: een verbeterde werkomgeving voor de juridische praktijk. Als Event Manager van PLEIT durf ik te stellen dat we, juist door co-creatie, al zes jaar een geweldig evenement neerzetten. Als Project Manager bij Dutch Legal Tech zie ik dat samenwerken de basis is voor vernieuwing. Waarom moeilijk doen als het samen kan? Nieuwe oplossingen ontwikkelen, aansluiten op ontwikkelingen in de markt, luisteren naar de klant; alles gaat samen zoveel makkelijker. In deze blog vertel ik hoe de samenwerking binnen de Lexxyn Groep in praktijk werkt.

Samen onder één paraplu

Ik krijg vaak vragen over de Lexxyn Groep en de invulling ervan. Hoe kan het dat deze individuele bedrijven onder één paraplu samenwerken? Geloof me, dat kan alleen doordat ieder bedrijf en iedere betrokkene het nut ervan inziet en focus houdt op de kansen. Het kost natuurlijk moeite om onafhankelijke organisaties met elkaar te verbinden. Met zo’n 150 medewerkers is het belangrijk om scherp te houden dat we van delen echt beter worden. Samen sta je sterk en als team zorgen we ervoor dat de Lexxyn Groep gedachte verspreid wordt binnen de groep. Met succes.

Kennis delen

De Lexxyn Groep Partners hebben allemaal hun eigen DNA en overtuiging. Wij vinden het belangrijk  om de expertise en het enthousiasme van ieder individu van waarde te laten zijn. Juist het samenbrengen van die 150 ‘slimme koppen’ biedt kansen. Het is alleen wel zaak om ze elkaar te laten vinden.

Voor de inhoudelijke kennis zijn diverse interne kennissessies waar de medewerkers bijgepraat worden over actualiteiten en over het portfolio van de partners - zo weten we precies wie wat doet. Ook bij klantevenementen van partners schuiven afgevaardigden aan. Bij de diverse werkoverleggen van de partners schuift een Lexxyn Groep vertegenwoordiger aan die vervolgens een vraag of nieuwe kennis direct aan de juiste partner kan koppelen.

Kennis delen gaat uiteraard verder. Om kruisbestuiving op alle niveaus te stimuleren is er jaarlijks een Lexxyn dag en zijn er daarnaast meerdere keren per jaar actieve uitjes zoals kookworkshops, karten, skiën of een cultureel uitje. Door heel het land doen collega’s van diverse partners mee om zo met elkaar samen te werken, te ontdekken, te beleven en elkaar verder te helpen.

Grondig voorbereiden op ontwikkelingen

De ontwikkelingen binnen de juridische sector gaan snel. Hoe houd je dat allemaal bij en speel je in op actuele onderwerpen? Denk aan thema’s als AVG, digitaal procederen of cybercrime. Vanuit de groep formeren we hier kennisteams voor. Medewerkers inspireren elkaar in multidisciplinaire teams om samen voor het hoogst haalbare te gaan: een specialist op ieder onderdeel.

Intern kiezen we er ook voor specialisten van de partners samen te zetten in teams. Zo kent de Lexxyn Groep een Marketing Team, Account Team en Techniek Team. Deze teams komen regelmatig (online) bij elkaar om te brainstormen.

Meer ogen op de toekomst

De toekomst van de juridische sector is uitdagend. De techniek ontwikkelt zich als een dolle en de sector moet mee. Is de rechter over een paar jaar een robot en de jurist een avatar? Haal je je akte echt online uit de schappen? ‘Wij weten het niet’, kan nooit ons antwoord zijn. Wij willen het antwoord mede formuleren. Daarom vormen wij de toekomst samen. Met visionairs, techneuten en creatievelingen, maar ook met klanten zitten we regelmatig om tafel om te denktanken over ‘the future’. Het kantoor van de toekomst op PLEIT is een goed voorbeeld van een gezamenlijke vormgeving van de toekomst.

Luister- en kijkveld vergroten

We netwerken intern en extern. Zo houden we feeling met de markt. Wat gebeurt er buiten onze deuren? Wat leeft er in de markt? Wat is de pijn van een juridische expert? Daar komen we niet achter door aan ons bureau te blijven zitten, daarvoor moeten we met beide benen in de praktijk staan. De voelsprieten van de Lexxyn Groep zijn 150 paar ogen en oren. Alle partners zijn actief in de markt en gaan informeel het gesprek aan. Als Lexxyn Groep zijn we aanwezig bij evenementen in de juridische sector en organiseren we uiteraard PLEIT. Ook zijn we als kennispartner betrokken bij de Stichting Jonge Balie, mede-organisator van de Dutch Legal Tech Startup Awards en adviseren we diverse overheidsorganen. Waar juridische kantoren zijn, daar zijn wij.

Co-creatie met klanten leidt tot merkbeleving

Samenwerken met klanten zorgt voor een ongelofelijke boost in merkbeleving. Samen bouwen aan een perfect passende oplossing voor een concreet probleem lukt alleen als je de gebruiker betrekt. Doordat we zo’n grote partij zijn kunnen we onze oplossingen baseren op de input van onze klanten – liefst zo divers mogelijk om een goed beeld te krijgen van wat waar speelt. Zo is de Lexxyn Groep vandaag de dag de digitale motor voor heel veel juridische kantoren.

Open up

Open samenwerken betekent investeren in een ecosysteem waar bedrijven zich openstellen voor elkaar. Waar samen, in groepsverband, ideeën worden geboren. Waar met behulp van startups ideeën uitgewerkt worden tot producten en op de markt gebracht worden. Waar onafhankelijkheid binnen de groep zorgt voor de nodige scherpte en diversiteit. De Lexxyn Groep is een mooi voorbeeld, waar totaal verschillende ICT-bedrijven de krachten bundelen om samen sterker te staan voor klanten. Samen weten we meer dan één.

Lexxyn Groep: ‘synergie in de juridische sector werkt’

Weten hoe de samenwerking van de Lexxyn Groep Partners bijdraagt aan uw dagelijkse praktijk en hoe onze oplossingen tot synergie in ICT leiden? Nou zo…!

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.
http://www.lexxyn.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook