ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


18/6/2014

Waarom gaan ruim 400 juristen in Nederland naar PLEIT?

In drie jaar tijd is PLEIT – de kennisdag over ICT voor advocatuur, notariaat en deurwaarderij – uitgegroeid tot het grootste en een van de toonaangevende juridische events van Nederland. In 2013 bezochten ruim vierhonderd professionals PLEIT2013 en de voorinschrijvingen voor PLEIT2014 doen vermoeden dat dit aantal in 2014 overtroffen wordt. Waarom gaat u naar PLEIT2014? Drie juristen aan het woord.

Arnoud Engelfriet: “In één dag bijgepraat over de belangrijkste thema’s.”
PLEIT2014 biedt diverse sessies die volledig aansluiten op de dagelijkse praktijk van het advocatenkantoor. Vraagstukken omtrent digitale grensoverschrijdende procedures, digitale informatievoorziening vanuit de overheid en updates rondom het Programma KEI komen ruimschoots aan bod. Arnoud Engelfriet spoort iedere advocaat aan zich in te schrijven voor PLEIT2014: “PLEIT2014 is een uniek evenement, omdat je in één dag volledig bijgepraat wordt over de actualiteit en concrete oplossingen voor uitdagingen waar de advocatuur momenteel voor staat. Het programma voor PLEIT2014 is afwisselend en van een hoog niveau.” Tijdens zijn ontbijtsessie schetst hij de uitdagende realiteit van de jurist in deze digitale wereld: Twitter, cloud, API's, datalekken, digitale nomaden, Web 2.0, blogs, social networking, NSA, u kunt er als jurist niet meer omheen. Hoe houdt u zich staande en belangrijker nog: hoe gaat u praktisch aan de slag met uw digitale strategie.

Nora van Oostrom: “Cruciaal voor de notaris om up to date te blijven”
“De KNB roept iedere notaris op bij PLEIT2014 te zijn, om vakgenoten te spreken, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en actief deel te nemen aan discussies rondom digitalisering.” Aan het woord is de woordvoerder van de KNB, Nora van Oostrom. De onderlinge verschillen in de manier waarop kantoren met digitalisering omgaan zijn groot. Meer dan eerdere trends en ontwikkelingen, legt de digitalisatieslag binnen kantoren een innovatiegat bloot in het notariaat. Ontkenning staat lijnrecht tegenover omarming, toekomstperspectief tegenover laissez-faire, papier tegenover digitaal. Intussen dwingt nieuwe wet- en regelgeving tot verandering en maakt digitalisering tot een serieuze zaak over toekomstperspectief en continuïteit. Tijdens PLEIT2014 worden zowel sessies geboden voor kantoren die de digitalisatieslag omarmen als voor kantoren die hier nog huiverig tegenover staan.

John Wisseborn: “Een dag om visie te scherpen en nieuwe inzichten op te doen”
De deurwaarderij staat meer nog dan andere jaren onder druk. De digitalisatieslag in deze branche – maar zeker ook de ontwikkelingen op het gebied van Wet & Regelgeving – hebben grote invloed. De centrale sessie over ‘Programma KEI’ is voor iedere deurwaarder nuttig om bij te wonen. Voor deurwaarderskantoren die internationaal zakendoen is de sessie over E-Justice een aanrader. In samenspraak met de KBvG worden speciaal voor de deurwaarderij sessies over het digitale beslagregister en de DAG aangeboden. Voorzitter van de KBvG en partner van Jongejan Wisseborn over PLEIT2014: ”PLEIT is het enige evenement in Nederland waar hoogwaardige kennis wordt geboden voor de juridische sector. Een dag om uw visie te scherpen, strategische informatie te verzamelen en nieuwe inzichten op te doen. Een must voor iedere managing partner.”

De Lexxyn Groep is als hoofdsponsor nauw betrokken bij PLEIT. PLEIT2014 vindt plaats op dinsdag 7 oktober in De Fabrique in Utrecht. PLEIT is kosteloos toegankelijk voor juristen en juridische medewerkers. Voor meer informatie (ook over PLEIT voor niet-juristen) en inschrijven: www.pleit.nl.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis