ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


28/2/2022

Waar ISDN stopt, gaat VOIP verder

Het einde nadert, na vele aankondigingen en verschuivingen, is het nu dan toch echt tijd voor ISDN om de laatste digitale adem uit te blazen. ISDN is sinds de jaren ‘80 operationeel, en uiteindelijk was het een mooie technologie waarmee (relatief) snel geïnternet kon worden én u tegelijkertijd kon bellen of faxen, een revolutie voor die tijd. Maar KPN gaat op 1 april nu echt de stekker uit dit systeem trekken.

Het is dus de hoogste tijd om na te gaan of u nog apparaten gebruikt die ISDN nodig hebben. En het zouden zomaar apparaten kunnen zijn waarbij u wellicht niet eens stilstaat dat ze via ISDN werken: een alarmsysteem, frankeermachine of zelfs een deurbel zouden daardoor zomaar van de één op de andere dag niet meer kunnen werken. Tijd dus om over te stappen op een VOIP gedragen alternatief.

Tijd kopen of onvervangbare systemen

Als uw kantoor nog belt via ISDN, zal dit systeem voor 1 april vervangen moeten worden om telefonisch bereikbaar te blijven. Helder Telecom & ICT kan organisaties vrij snel overzetten op het veel modernere en handigere Xelion VOIP telefonie systeem. Hiermee belt u via internet voor een vast bedrag per maand. Handige apps en software op uw computer zorgen ervoor dat u via ieder apparaat kunt bellen en gebeld worden, en bijvoorbeeld eenvoudig kunt doorschakelen naar collega’s. Bovendien heeft Helder Telecom & ICT nu een tijdelijke actie waarbij we geen migratiekosten in rekening brengen, een mooi moment om over te stappen dus.

Als uw organisatie nog slechts ten dele van ISDN afhankelijk is en niet op tijd kan overstappen op VOIP, bijvoorbeeld voor een eerder genoemde frankeermachine, dan kan het ook interessant zijn om tijd te kopen middels een zogenaamde converter. Dit zijn speciale apparaatjes die wij verbinden met het ISDN apparaat, waarmee het ISDN signaal omgezet wordt in een internet/ethernet geschikt signaal. Zo kunt u uw oude ISDN apparatuur blijven gebruiken, maar dan aangesloten op een modern netwerk.

Overstappen

Overstappen op Xelion VOIP van Helder Telecom & ICT is zo gepiept. Na een inventarisatiefase maken we een zogenaamd nummerplan. Daarin leggen we al uw wensen en eisen vast qua hoe uw organisatie bereikbaar moet zijn. Onze collega Dennis vertelt in dit blog meer over hoe dit proces in zijn werk gaat.

Wilt u meer weten over de overstap van ISDN naar VOIP met Xelion? Neem contact op met Helder Telecom & ICT voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan denken wij graag met u mee hoe u zonder tranen afscheid kunt nemen van ISDN.

Tags:  helder telecom isdn voip
Dimmen Wesdijk is directeur en eigenaar van Helder Telecom & ICT. Dé telecomorganisatie met een totaalpakket aan werkplekoplossingen voor de juridische sector. Met een duidelijke visie op de telecomsector schrijft hij met name over mogelijkheden & oplossingen die interessant kunnen zijn voor de klanten en relaties van Lexxyn Groep.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Heerbaan 248
4817 NL Breda

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis