ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


27/6/2014

Veiligheid van IT heet hangijzer voor ondernemende jurist

De ondernemende jurist wordt geconfronteerd met diverse thema’s die niet direct te maken hebben met hun vakgebied, maar wel degelijk van invloed zijn op hun dagelijkse werkzaamheden. Denk aan de vraag wel of niet in de Cloud te werken, wel of geen gebruik te maken van vakspecifieke technologie of het wapenen tegen ICT risico’s.


De rol van ICT
De huidige realiteit en razendsnelle ontwikkelingen in ICT zorgen bij veel kantoren voor een uitdagende spagaat. Zowel bij kleine kantoren als grote, internationale kantoren speelt de vraag welke rol ICT speelt in dit spanningsveld. (Anticyclisch) Investeren in digitale veiligheid is noodzakelijk geworden, terwijl er onduidelijkheid is over de daadwerkelijke veiligheid en risico’s. Vakbladen, blogs, brochures van vele IT-bedrijven staan bol van digitalisering. Maar wat betekent dit voor uw kantoor? En zodra dat in kaart is, Wat is de huidige status? Hoe ver ben ik en wat zijn logische volgende stappen? Welke partner ontzorgt mijn kantoor - klein of groot, generiek of specialistisch – voor de toekomst? Hoe beoordeel ik of mijn huidige IT-partner de juiste partner is? Op basis van verleden of op basis van toekomstvisie? Eén ding is inmiddels zeker: de rol van ICT in de huidige digitalisering is meer dan een hoofdrol. Dit heeft directe gevolgen voor uw partnerkeuze.

De rol van Lexxyn Groep
De Lexxyn Groep is specialist op dit vlak. Zowel tijdens de KleineKantorenDag als tijdens PLEIT2014 zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de rol van ICT. Maar wat als u nog niet met de partners van de Lexxyn Groep werkt? Waarom zou u daar nu dan wél voor kiezen? Omdat de verregaande digitalisatie een grote impact zal hebben op de sector. Niet alle kantoren zullen in staat zijn om deze sprong te kunnen maken. Het behelst meer dan de omschakeling van de papieren dossiers naar de personal computer in de jaren tachtig. Digitalisering heeft invloed op alle processen in een juridisch bedrijf. Wat kan Lexxyn Groep dan bijdragen als specialist in ICT? Juist de gebundelde ervaring van de partners, de specialisten in de juridische markt voor automatisering, programmatuur en communicatie in de breedste zin van het woord maken de Lexxyn Groep tot een unieke partner voor advocaten, notarissen en deurwaarders van groot tot klein en waar ook in den lande.

Over Lexxyn Groep
De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT diensten leveren binnen de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk. De partners leveren proces-ondersteunende producten en diensten op het vlak van kantoorautomatisering, cloud computing, digitale spraakverwerking, documentmanagement, webdiensten en portals en telecommunicatie. Ook bieden zij speciaal voor advocaten, notarissen en deurwaarders ontwikkelde software. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor de juridische sector. Bij de Lexxyn Groep vinden zij één aanspreekpunt voor alle ICT-producten en -diensten.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis