ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


13/8/2020

Vakantie in eigen land

Nu zult u wel denken waar gaat dit nu over......? Ik leg het u uit 😉

De afgelopen periode heb niet alleen ik op een andere plek – vanuit huis – mijn werkzaamheden verricht, maar heb ik ook een aantal logees mogen verwelkomen: de planten van kantoor. Een groot avontuur voor de planten en niet in de laatste plaats voor mijzelf, aangezien ik al jaren leef met het besef geen groene vingers te hebben.

Wat schetst mijn verbazing .... die heb ik wel en in plaats van vier droogboeketten heb ik zelfs groene blaadjes te voorschijn weten te toveren. Zie hier het bewijs:Verandering

Andere omstandigheden maken dat werkwijzen moeten - en kunnen - worden aangepast. In het geval van de kantoorplanten, voelde ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel om de planten in leven te houden. Om daarvoor te zorgen heb ik mijn waterbeleid aangepast en ze niet 'verzopen'. Dat leverde verrassend positieve resultaten op.

In mijn contacten met advocaten en werknemers zijn bestaande – soms haast vastgeroeste – werkwijzen vaak onderwerp van gesprek. Vaak is er wel een wens maar geen directe behoefte om die bestaande werkwijzen te veranderen, omdat de pijn niet voldoende groot is.

Maar die benadering is in veel gevallen de afgelopen maanden veranderd, en juist diegene die altijd hebben vastgehouden aan een bepaald 'geloof', zoals "ik heb geen groene vingers”, of in het geval van advocaten: “ik kan niet zonder mijn papieren dossier", zijn tot geheel nieuwe inzichten gekomen.

Reflecteren

De zomer is bij uitstek een goed moment om heel bewust 'stil' te staan bij de dagelijkse realiteit, en een kans om tot nieuwe inzichten te komen. Even een stapje terugzetten en reflecteren op welke lessen geleerd kunnen worden uit het eerste bewogen half jaar van 2020. Wat kan ik met deze lessen doen om zaken te verbeteren?

Ik ben heel benieuwd hoe u dit ervaart. Is uw conclusie dat u het al tot in de puntjes heeft georganiseerd of komt u – net als ik – tot de conclusie dat er zaken nog verbeterd kunnen worden? Ik nodig u graag uit voor een (virtueel) kopje koffie om hierover verder te praten 😊

Fijne zomer en groetjes uit Buren.

“Kennis is macht, enthousiasme zet iets in gang.” Als adviseur is Wilma dé gesprekspartner voor advocaten en juristen en geeft zij hen advies over hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare softwareoplossingen.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis