ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


27/8/2014

Stel je voor dat je drie wensen mocht doen?

Ben van Hengstum - Directeur Trivium Software: Iedereen heeft dromen. Ik droom wel eens dat ik ver weggestopt in een nauwelijks doordringbaar oerwoud een tempel vind, een ontdekking van een oude beschaving! In die tempel vind ik een eeuwenoude kruik. Er blijkt een geest in deze fles te zitten die bij openen tot leven wordt gewekt. En die geest uit, tot overmaat van geluk, zijn dankbaarheid door mij drie wensen te laten doen...

Deze bijzondere geest heeft in al die eeuwen in de fles echter goed naar buiten gekeken en gezien dat ICT in de laatste decennia een belangrijk onderdeel is geworden van het hedendaagse zakelijke leven. Deze mafkees stelt dus een voorwaarde aan de wensen die ik mag doen. Ze moeten te maken hebben met werk en met ICT.

Godzijdank schrik ik dan meestal wakker uit deze rare droom. Maar het laat me niet los. Omdat mijn leven in het teken staat van ICT, werk en de juridische sector. Het is dan niet zo vreemd dat je je af en toe eens afvraagt wat nu eigenlijk de ideale situatie zou zijn. Hoe ziet de ideale juridische praktijk eruit en hoe kan ik daar aan bijdragen? Stel nu eens dat mijn droom werkelijkheid werd en ik mocht drie wensen doen. Wat zouden die wensen dan zijn?

Een schier onmogelijke opgave. Niemand is in staat om één ideale omgeving te schetsen. De ideale omgeving is immers per persoon anders. Zoveel mensen, zoveel wensen. Op abstract niveau zijn natuurlijk wel grote lijnen te geven. Ik zou u graag eens uitdagen om uw ideale juridische praktijk te schetsen. Abstract, maar voldoende concreet.

Zet u in uw beschrijving dat u in de cloud wilt werken in het datacentrum in Amsterdam? Dat u graag software wilt gebruiken die online is? Moeten de servers van IBM zijn. Of misschien liever van HP? En de werkstations moeten zwart zijn, met groene lampjes. En er moeten 3 poorten op zitten. Is in de ideale wereld de software geschreven in .NET en wordt er gebruik gemaakt van een Oracle database? Of juist niet? Graag alles in huis, adressen in een Rolodex en pleitnota’s schrijft u met vulpen? Alles is mogelijk. Het is per slot van rekening úw ideale wereld.

Wie echter de ideale wereld schetst, zou ook dit soort concepten gerust mogen loslaten. In de ideale wereld is hardware in basis en zeker hardware merken volstrekt irrelevant. Kenmerken als beschikbaarheid en schaalbaarheid bepalen het ideaal. Vrij vertaald en simpel gezegd: je wilt altijd bij je gegevens kunnen en dat het lekker vlot werkt. In de ideale wereld is het niet relevant of software webbased of online is of niet of in welke programmeertaal het is geschreven en welke database erachter zit. Lekker belangrijk! Vrij vertaald en simpel gezegd: je wilt altijd snel bij je gegevens kunnen, dat het intuïtief te bedienen en gebruiksvriendelijk is, solide draait en nooit hapert. Moeilijker hoeft het niet te zijn.

Hoe ziet de ideale juridische praktijk eruit en hoe kan ik daaraan bijdragen? Wat is de bijdrage van Trivium Software als leverancier van software en diensten aan uw ideale praktijk? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt. Het antwoord verandert ook zeer regelmatig met het veranderende juridische landschap, de wetgeving, mogelijkheden en onmogelijkheden. Onze bijdrage zullen we keer op keer moeten bijstellen. Geen punt, dat zijn we gewend. We draaien immers al wat jaren mee!

Wilt u weten wat wij concreet kunnen bijdragen aan úw praktijk? Aarzel dan niet om contact met mij of een van mijn collega’s te zoeken. Meedenken doen we graag, dat zit in onze natuur.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook