ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


18/11/2020

Sneller en gemakkelijker factureren vanuit FORTUNA met UBL en iDEAL

Veel kantoren sturen hun facturen tegenwoordig niet meer op papier maar digitaal, bijvoorbeeld via de e-billing module vanuit FORTUNA. Uw klant ontvangt een pdf met daarin een digitale versie van de nota. Geen rocket science, maar wel veel sneller en goedkoper. U hoeft immers geen postzegel te plakken en de factuur is dezelfde dag nog bij de klant.

Vanaf FORTUNA 10.09 gaan we met behulp van het toevoegen van een UBL bestand een stap verder in het digitaliseren en automatiseren van facturering. Met een UBL bestand kan uw klant de factuur in zijn geheel inlezen in zijn boekhoudpakket. Dit bespaart u - en uw klant - tijd en geld.

Wat is UBL en wat kan ik ermee?

UBL staat voor Universal Business Language en is het standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand die speciaal is uitgedacht voor facturen. In het XML-bestand staan de regels van de factuur gecodeerd. U kunt hierbij denken aan honorariumregels, verschotten, kantoorkosten en de btw.

Deze UBL bestanden zijn bij uitstek geschikt voor zakelijke klanten. De klant leest eenmalig uw factuur in zijn boekhoudsoftware in en stelt per factuurregel in op welke grootboekrekening dit geboekt moet worden. De volgende factuur die de klant van u ontvangt, wordt dan automatisch verwerkt in de boekhouding.

UBL activeren

Het meesturen van een UBL bestand is mogelijk vanaf FORTUNA versie 10.09. Deze versie is op korte termijn voor u beschikbaar. Deze nieuwe feature moet nog wel worden ingericht. Daarnaast kunt u per klant kiezen of u de UBL mogelijkheid activeert. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het administratieprogramma van uw klant nog geen UBL bestanden kan lezen.

Wilt u gebruik maken van deze nieuwe feature? Onze supportafdeling kan u hierbij helpen. Via deze link stuurt u hen direct een e-mail. U kunt natuurlijk ook bellen naar 088 20 34 310.

Naast het meesturen van UBL bestanden bij uw facturatie bevat FORTUNA 10.09 nog veel meer nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Houd uw mailbox in de gaten voor de praktische informatie en de releasenotes!

iDEAL

Voor particuliere klanten is onze iDEAL oplossing een welkome aanvulling op uw facturatieproces. Uit onderzoek komt naar voren dat de inzet van iDEAL betaalmogelijkheden ervoor zorgt dat klanten vele malen eerder overgaan tot het voldoen van de facturen dan wanneer een factuur zonder iDEAL betaallink wordt verzonden.

Van particuliere klanten betaalt bijna 40% de factuur nog dezelfde dag en voor klanten uit het MKB segment betreft dit bijna 25%. Ter vergelijking: van facturen die geen iDEAL betaallink bevatten, wordt nog geen 5% binnen één dag betaald.

Mogelijkheden FORTUNA

Met FORTUNA kunt u uw digitale facturen sturen inclusief iDEAL link en zo profiteren van een snellere betaling. De link wordt toegevoegd aan de factuur en bevat direct het juiste bedrag en het debiteur- en factuurnummer. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger niets handmatig in hoeft te voeren, wat fouten voorkomt, en de ontvangst altijd correct geboekt wordt.

Wilt u ook gebruiken maken van het versturen van digitale facturen inclusief iDEAL link? Wij helpen u graag om FORTUNA hiervoor in te richten. Neem direct contact op met een collega van onze supportafdeling en profiteer ook van deze iDEAL mogelijkheid.

Mark is als financieel en technisch specialist een echte vraagbaak voor de klanten van NEXTlegal. Hij deinst niet terug voor het uitzoeken en oplossen van lastige financiële kwesties en technische puzzels en is pas tevreden als de klant dat ook is.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis