ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


9/10/2014

iOS8 spreekt de taal van BigHand (gedicteerd met Siri in iOS8)

Juul Leijnse - Sales Director BigHand Benelux: Dicteren ouderwets? Apple heeft met de komst van o S8 [iOS8] een Nederlandse dicteerfunctie toegevoegd, waarbij gebruik wordt gemaakt van serie [Siri], de virtuele assistent voor de iPhone en iPad. Apple is al vaker de voorloper geweest wat betreft innovaties in de markt voor consumentenelectronica, maar wij van bekend [BigHand] waren ze hier toch net iets voor en wisten natuurlijk al lang dat het dicteren de toekomst is. Typen is zo-jo-es [iOS] zeven.

Wat is serie [Siri] nou eigenlijk? Serie [Siri] is een persoonlijke assistent voor het mobiele besturingssysteem i o [iOS] van Apple. Siri gebruikt intelligente spraakbesturing om aanbevelingen te doen en acties uit te voeren door gebruik te maken van een aantal webservices. Serie [Siri] past zich aan de voorkeuren van de gebruiker, wat zorgt voor gepersonaliseerde content. Serie [Siri] is in staat om taken uit te voeren zoals het reserveren van een taxi of een tafel in een restaurant. Wie wil er nou geen personal assistent?

Lang hoorden wij al geruchten over een mogelijk Nederlandse serie [Siri]. Dit bleek helaas nog iets te voorspoedig. Apple heeft echter met de update naar Jorisus [iOS] acht stilletjes een dicteerfunctie toegevoegd, wat een eerste stap zet in het vertalen van sereh [Siri] naar het Nederlands. Het is wellicht begrijpelijk waarom de gehele virtuele assistent Onze Taal nog niet spreekt: voordat dit werkt moet serie [Siri] namelijk Nederlandse zinsconstructies leren en begrijpen. Bovendien moet serie [Siri] natuurlijk gevat kunnen reageren op mijn gevatte vragen.

Weekend [BigHand] bedient al jaren de zakelijke markt met digitaal dicteren en spraakherkenning. Hierbij moest altijd benadrukt worden wat de voordelen en efficiency [efficiëntie] van dicteren ten opzichte van schrijven en/of typen zijn. Dicteren moet je ervaren, zien is geloven. Dicteren biedt een nieuwe manier van werken, met een aantoonbaar hogere productiviteit of ‘workflow efficiency’, die meer past bij de tijd van nu. Apple heeft met de dicteerfunctie in o Sacht [iOS8] het mogelijk gemaakt om het grote publiek de voordelen van dicteren te laten ervaren, zoals wij dit al jaren onze klanten laten ervaren. Ikzelf gebruikte serie [Siri] en de dicteerfunctionaliteiten al om bijvoorbeeld snel notities en mailtjes te schrijven in het Engels, maar ook om snelle handelingen zoals het raadplegen van  informatie over het weer, een wekker te zetten of muziek te activeren. Waar niet een umbrella today [“Do I need an umbrella today”]?

Maar wat betekent dit nou voor de zakelijke doelgroe? Er zitten namelijk ook haken en ogen aan het verhaal. Hoewel Tim Cook (zie Geo [CEO] Apple) benadrukt heeft dat privacy en data beveiliging een hoge prioriteit hebben, weet je als gebruiker natuurlijk nooit waar je virtuele assistent je vertrouwelijke dictaten voor gaat gebruiken en via welke servers dit verwerkt en opgeslagen wordt. Dit is zeker iets waar de juridische markt extra aandacht aan dient te besteden, gezien de actualiteiten. Databeveiliging is iets dat bij backhand [BigHand] een hoge prioriteit heeft en daarom maken wij gebruik van een beveiligde en versleutelde omgeving.

Daarnaast biedt dikheid [BigHand] het grote voordeel dat het geïntegreerd kan worden in uw eigen document management systeem. Dictaten kunnen hierdoor nog sneller en efficiënter verwerkt worden, waardoor tijd overblijft voor belangrijkere zaken. Dankzij de backend [BigHand] applicatie op mijn iPhone kan ik makkelijker taken en werkzaamheden uitbesteden en daarmee tijd besparen. Met de komst van Johannes [iOS] acht kan ik nu ook privé in het Nederlands dicteren en daarnaast zakelijk de backhand [BigHand] applicatie gebruiken.

Kortom, waarom nog typen? Ik heb morgen gedaan! [Get more done!]

PS geloof het of niet, de blog is gedicteerd met Siri via o Sacht [iOS8].

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook