ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


25/3/2015

Het zolderraam staat nog steeds wagenwijd open.

Hans Barendregt - Verkoop en Marketing Directeur ICT Concept: In een eerder artikel is ingegaan op de veiligheid en vooral de beveiliging van online data. Toen werd de nadruk gelegd op de beveiliging van intraweb en de website. Dit werd vergeleken met het afsluiten van de woning, maar het open laten staan van het zolderraam. Het Web Pack werd geïntroduceerd als totaaloplossing om de veiligheid van de online omgeving te waarborgen. Maar het zolderraam staat nog steeds wagenwijd open! 

Online dataverkeer gaat verder. En de risico’s zijn niet van de lucht. Cases te over: van het delen van bedrijfsgevoelige data via Google Drive of WeTransfer tot het versturen van spraakberichten via WhatsApp. Het is zo gemakkelijk, maar u heeft geen idee meer waar uw data fysiek staat. In ieder geval niet meer in Nederland, zoals u verplicht bent. En beveiligd is het allerminst. Want niet alleen u en de beoogde ontvanger kunnen de data inzien, maar vele anderen met u. Waarom wordt er in de praktijk dan zo gretig gebruik van gemaakt? Immers, menig juridisch kantoor heeft thema’s als datalekken, security en risico-inventarisatie op de agenda staan? Per slot van rekening wordt er in de loop van de jaren een schat aan persoonlijke informatie verzameld. Die schat is ook waardevol voor partijen met minder eerbare intenties. En niemand kan, na de vele berichten in het nieuws daarover, nog naïef zijn of zich daar niet van bewust. Daarbij zou je van een professioneel juridisch kantoor mogen verwachten dat gemak nimmer voorrang krijgt op integriteit.

Het antwoord is simpel: er moet een alternatief zijn. Veilig. En dat alternatief is er nu. Omdat ICT Concept al jaren IT-partner is van juridisch Nederland, heeft de eigen R&D afdeling een tool ontwikkeld om ook online dataverkeer te beveiligen: Enterprise Drive. Enterprise Drive is een totaaloplossing en omvat het gemak van diensten als Google Drive, Dropbox en WeTransfer in één, maar dan volledig beveiligd. End-to-end encryptie waarborgt dat niemand bij uw data kan, zelfs de beheerders niet. Alle informatie die de pc, laptop, tablet of smartphone verlaat, wordt automatisch en gedegen versleuteld. Anders dan bij Dropbox en Google Drive is het volledige traject afgeschermd. De beveiliging van Enterprise Drive is gecertificeerd conform Seal of Privacy.

Daarbij staat de data die u deelt op het ICT Concept Cloudplatform. In Nederland dus en bij een 100% Nederlandse partij. Bij Enterprise Drive betekent hoge beveiliging geen onwerkbare omgeving. De software nodigt juist door de eenvoud uit om gezamenlijk aan documenten te werken. Wanneer iemand iets heeft aangepast, wordt het document automatisch gesynchroniseerd. Ook is inzichtelijk wie wat heeft aangepast en wordt er telkens een nieuwe versie aangemaakt. U kunt daardoor altijd terug naar een eerdere versie. Deelt u documenten met een ander kantoor of cliënt die geen gebruik maakt van Enterprise Drive? Geen probleem! Gebruikers die uitsluitend willen deelnemen in een bestaande Drive worden dus niet op kosten gejaagd. Dus geen enkele reden meer om uw bedrijfsintegriteit te grabbel te gooien en gemakzuchtig gebruik te maken van particuliere diensten die de beveiliging en wetgeving aan hun laars lappen.

Meer informatie over Enterprise Drive en de Corporate-oplossing leest u online op www.ict-concept.nl of informeer bij onze specialisten. 

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis