ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


19/8/2015

De uitdaging van het notariaat vertaald naar de oplossing: NEXTassyst

Eric van Ham - Business Development Manager Devoon: Het notariaat verandert in rap tempo. Dat was de afgelopen jaren al zo en dat zal de komende jaren ook zeker zo blijven. De beroepsgroep is los van het stoffige imago en ontwikkelt zich meer en meer tot een dynamische bedrijfstak, waarbij ondernemerschap en vakinhoudelijke kennis steeds scherper worden ingezet.

Deze ontwikkeling is zeker een transitie te noemen. Een veranderingsproces waardoor de structuur van een systeem ingrijpend verandert als gevolg van technologische, economische en organisatorische ontwikkelingen. Dit heeft grote impact op de werkwijze van notariskantoren en vereist daarom ook een compleet andere kijk op automatisering. Dat is een feit en de praktijk laat zien dat ontkenning of onderschatting hiervan desastreuse gevolgen kan hebben.

Devoon anticipeert continu op deze ontwikkelingen en de daardoor veranderende behoefte van de juridische adviespraktijk.  Daarbij kijken wij kritisch naar wat nodig is voor het kantoor en haar medewerkers. Maar diezelfde transitie heeft erin geresulteerd dat een notariskantoor geen ivoren toren meer is, maar een pilaar in een complex bouwwerk. Een constructie waarin ook cliënten, ketenpartners en overheidsorganen belangrijke onderdelen zijn en die een grote invloed hebben op de werkwijze van het notariaat. Voor deze constructie heeft de software ontwikkelaar meer de rol van een architect. De fundering moet stevig zijn, het gebouw toegankelijk, de indeling efficiënt, het klimaat aangenaam, het moet passen in de bestaande infrastructuur en dat geheel economisch verantwoord.

Die rol als architect is onze dagelijkse praktijk: de continue uitdaging om bedrijfssoftware te ontwikkelen waarmee het beste uit de notariële onderneming gehaald kan worden. Dat is ook precies de reden waarom al veel succesvolle kantoren met NEXTassyst werken en steeds meer kantoren die keuze ook bewust maken.

Op 6 oktober is PLEIT2015, de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk. Tijdens een tweetal sessies willen wij u meenemen in onze dagelijkse praktijk. Waar staan we nu en wat staat er te gebeuren. Een uitdaging die wij graag met u delen. U bent van harte welkom!

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis