ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


1/10/2014

Als je denkt alles gecheckt te hebben, maar het zolderraam wijd open blijkt te staan.

Hans Barendregt - Verkoop en Marketing Directeur ICT Concept: Zomerperiode. Vakantie. Koffers pakken. Alles dubbel checken. En gaan! Velen van ons zullen – zo vlak na de zomer – dergelijke momenten zonder moeite weer voor de geest kunnen halen. Maar stel dat u bij terugkomst merkt dat het zolderraam nog wagenwijd openstond….?!

Een dergelijke illustratie gaat helaas in de praktijk veelal op voor de beveiliging van persoonlijke gegevens van klanten. De focus ligt op de IT-infrastructuur. Echter, IT, communicatie en dataverzameling zijn inmiddels dusdanig met elkaar verweven dat een geïntegreerde aanpak noodzakelijk is. Laten we de illustratie van het openstaande zolderraam eens vanuit dit perspectief nader analyseren.

Menig juridisch kantoor heeft thema’s als dataleakage, security en risico inventarisatie op de agenda staan. Per slot van rekening wordt er in de loop van jaren een schat aan persoonlijke informatie verzameld. Die schat is ook waardevol voor partijen met minder eerbare intenties. Daarom kiest menig jurist er terecht voor een IT-partner in de arm te nemen die het kantoor ontzorgt op gebied van IT-beveiliging. In de illustratie de laatste ronde door huis voor vertrek.

Hoe kan het dan tóch gebeuren dat het zolderraam open blijft staan? Denk eens aan uw aanwezigheid en presentatie op internet en de data uit uw intraweb. Uw IT is dan wel beveiligd, maar hoe is het gesteld met uw website of intraweb? Datacriminelen kunnen zich via dit illustratieve open zolderraam toegang verschaffen tot uw bedrijfsgegevens. U denkt goed beveiligd te zijn, maar in werkelijkheid liggen uw bezittingen voor het grijpen.

Door IT, communicatie en data onlosmakelijk van elkaar te zien, krijgen alle onderdelen de aandacht die ze verdienen. Beter nog; de aandacht die noodzakelijk is. Uw infrastructuur onderbrengen bij een gerenommeerde partij en vervolgens uw website op amateuristische wijze ontwikkelen en beheren, sluit feilloos aan op de geschetste nachtmerrie uit de illustratie. Uw huis staat netjes op slot, maar regen, wind en dieven dringen moeiteloos binnen. Kortom, volslagen onwenselijk.

Informeer daarom bij uw IT-specialist welke oplossingen zij hebben op webgebied. ICT Concept benadert ICT-beveiliging al langere tijd met deze brede visie. Met een afdeling webdiensten in eigen huis, bent u verzekerd van een geïntegreerde aanpak en professionele focus op de veiligheid van uw kantoor. Een professionele organisatie, een professioneel beveiligde IT-infrastructuur, een professionele uitstraling online. Plus de zekerheid dat u – bij wijze van spreken – bij thuiskomst niet de gevolgen van een open zolderraam aantreft.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis