ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


27/5/2022

Endpoint Management: grip op wat los en vast zit

Het IT-landschap is de afgelopen jaren veranderd van een gecentraliseerde en overzichtelijke omgeving met vaste werkplekken op kantoor, naar een meer verspreide omgeving met laptops en mobiele apparaten op kantoor én thuis. Goed beheer en grip op al deze apparaten is dan ook steeds belangrijker. Daarnaast zijn medewerkers sinds de pandemie met thuiswerken vaak privé hardware in gaan zetten voor toegang tot zakelijke systemen, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Tijd om dus te kijken naar het zogenaamde Endpoint Management (ook wel Mobile Device Management genoemd). We gaan hierover in gesprek met Erwin van Wilpe (Senior Business Advisor bij ICT Concept) en Roland Naber (Manager System & Support bij ICT Concept).

Tags:  systeembeheer MDM

Lees verder

23/5/2022

De aantrekkingskracht van rapportages

Business Intelligence is de nieuwe magneet voor de juridische praktijk. Tenminste dat stellen Eugene Haarmans (Clip Consultants) en Saskia van Egmond (Splendente): beiden idolaat van de Business Intelligence tool ‘Dynamic Law Manager’. Eugene interviewt Saskia over Business Intelligence (BI) en is benieuwd: ‘Zijn goede rapportages goud waard?’

Tags:  Business Intelligence

Lees verder

23/5/2022

Bellen met Microsoft Teams: verbinding tussen heden en de toekomst

De mogelijkheden en voordelen van bellen met Microsoft Teams op een rij.

Tags:  Microsoft Teams

Lees verder

16/5/2022

Hoe innoveer ik als jurist?

Hoe stimuleer je innovatie als het mijden van risico’s onderdeel uitmaakt van je DNA? In dit artikel vind je een aantal ideeën die je als advocaat of notaris kunt inzetten bij het zetten van de volgende stappen richting die noodzakelijke vernieuwing.

Lees verder

10/5/2022

Beter zoeken, meer tijd besparen

Nieuwe technologische mogelijkheden veranderen de manier hoe organisaties hun informatie bewaren. Vroeger was informatie verspreid over stapels papier, dossiermappen en de bekende stalen dossierkasten. Nu zijn de dossierkasten vervangen door harde schijven, maar we gebruiken nog steeds virtuele mappen als bewaarplek om documenten in te bewaren en proberen ze met bestandsnamen uit elkaar te houden.

Tags:  artificial intelligence AI zoeken

Lees verder

Pagina's

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis