ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


1/2/2023

When the hack hits the fan: 7 stappen voor als u gehackt bent

Het is voor bijna elke organisatie momenteel één van de “worst nightmares”: gehackt worden en niet meer bij je data en applicaties kunnen. We schrijven en praten veel over preventie, maar wat moet je nou eigenlijk doen als je gehackt bent? Kortom: what to do, when the hack hits the fan?

Lees verder

18/1/2023

Hoeveel moet een advocatenkantoor investeren in cybersecurity?

Nu de juridische sector steeds verder digitaliseert, worden advocatenkantoren geconfronteerd met een reeks nieuwe cyberdreigingen, van datalekken tot phishing. Deze bedreigingen kunnen cliëntgegevens in gevaar brengen en de reputatie van een advocatenkantoor te grabbel gooien. Het is voor advocatenkantoren dan ook meer dan ooit afdoende te investeren in cybersecurity om gevoelige informatie te beschermen en te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten. Maar hoeveel moet een advocatenkantoor investeren en welke maatregelen moet men overwegen?

Lees verder

16/1/2023

Modellen, sjablonen, Word-koppelingen en documentgeneratoren: wat maakt nu echt het verschil?

Een sjabloon of model in een Word-koppeling of documentgenerator: what’s in a name? Bij Clip Consultants merken ze dat deze benamingen nogal eens door elkaar gebruikt worden, terwijl ze wezenlijk verschillende toepassingen kennen. Deze verschillen leggen documentspecialisten Nancy en Jurgen-Jan graag uit. Ook bespreken zij de voordelen van een Word-koppeling, een simpele oplossing die volgens hen écht het verschil kan maken.

Lees verder

11/1/2023

Nieuwjaarsnieuwtje: koppeling Modellengenerator met iFlow

Bent u incasso specialist, trek dan gerust even twee minuten uit voor deze scoop. Door de integratie van de Modellengenerator met incasso software iFlow wordt het pas echt interessant om een volledig geautomatiseerde dagvaarding op te stellen. Niels van Rooij (iFlow) en Roeland de Groot (de Modellengenerator) knopen een boeiend gesprek aan over deze integratie, waarbij een besparing van zeker 45 minuten per dagvaarding reëel blijkt te zijn.

Lees verder

21/12/2022

Geen munten gooien, maar even de koppen breken

De meeste kantoren hebben weleens moeite met het nemen van een beslissing, zeker als het gaat om ICT-projecten. Vaak wordt een beslissing uitgesteld, onder andere door te blijven zoeken naar informatie en bevestiging, bijvoorbeeld door het spreken van referentiekantoren. Ik ben van mening dat als de echte behoefte, die aan de zoektocht ten grondslag ligt, bekend is, selectieprocessen makkelijker worden ingegaan en knopen eenvoudiger worden doorgehakt. Geen munten gooien, maar de koppen breken.

Lees verder

Pagina's

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis